Vijesti

Najnovije vijesti

Najljepša novogodišnja čestitka

Članice Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" već tradicionalno na najljepši mogući način započinju kalendarsku godinu i to posjetom rodilištu koprivničke bolnice, a ovaj puta im se pridružio i predsjednik koprivničkog HDZ-a Ernest Forjan.  Po prvi puta ih je dočekao i sanacijski upravitelj bolnice dr. Petar Stapar, koji im se pridružio u obilasku rodilja.  U opuštenom i veselom ozračju su  uputili čestitke rodiljama i osoblju bolnice s dobrim željama u Novoj 2014.godini. Mladim majkama su posebno zahvalili i podijelili radost njihovog majčinstva uz cvijeće, a s posebnim veseljem  su pozdravili novorođene male žitelje naše županije i darivali ih  igračkama sa željama za lijepo i sretno djetinjstvo te su njihovim obiteljima poželjeli dobro zdravlje, sreću i zadovoljstvo u daljnjem životu.

Humanitarna akcija Mladeži „Za Vukovar"

Mladež Hrvatske demokratske zajednice ovih dana je završila humanitarnu akciju „Za Vukovar".

Cilj ove akcije je pomoći socijalno najugroženijim obiteljima u Vukovaru te još jednom upozoriti javnost na sve veće siromaštvo koje vlada među građanima.

Tijekom prosinca članovi Mladeži Hrvatske demokratske zajednice iz cijele Hrvatske prikupljali su namirnice, kućanske i higijenske potrepštine, a odaziv je bio odličan, kao i uvijek kad su humanitarne akcije u pitanju.

Bilo je veselo u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici

Članice Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" su tradicionalno posjetile Dom za starije i nemoćne u Koprivnici i to već po četrnaesti puta. Uvijek su rado viđene i srdačno primljene pa je tako i ovaj puta dvorana u domu bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Ono što korisnici uvijek očekuju je zabavni program, koji ni ovaj puta nije izostao. "Katarine" su im priredile glazbenu večer s glazbenicima, koji su ih zabavili i uz koje su rado zapjevali naše lijepe podravske pjesme, a na kraju i prigodne Božićne.

Opširnije:Bilo je veselo u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici

Pokažimo svi veliko srce u ovo blagdansko vrijeme

U završnoj etapi akcija članice Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" su obišle Podravinu i Prigorje i prigodnim paketima hrane, voća, slatkiša i potrepština pa i odjeće razveselile mnoge obitelji. Darivale su višečlane obitelji, kao i one starije pa i one koji žive sami i pomalo zaboravljeni. Posebno dirljiv je bio posjet obitelji Kos u Grdaku. U obitelji živi otac Stjepan, koji je nezaposlen nakon gubitka posla u "Bilokalniku", majka Rada je teško bolesna s invaliditetom, koji joj otežava kretanje, kao i bilo kakav rad te kći Štefanija, koja boluje od kongenitalne miotoničke distrofije. Štefanija se teško kreće budući da su joj svi zglobovi deformirani, a posebice stopala. Ova bolest također djeluje na vid pa slabo vidi, a uzrokovala joj je  i teško oštećenje srca, endokrinog i centralnog živčanog sustava. Anemična je i očekuje je ginekološka operacija mioma. Članice "Katarine Zrinski" su obradovale ovu skromnu obitelj paketom hrane, u kojemu je bilo povrća, voća, mesa, brašna, šećera, ulja, slatkiša, kao i higijenskih i ostalih potrepština.

Opširnije:Pokažimo svi veliko srce u ovo blagdansko vrijeme

Tribina HDZ-a u povodu 14. Godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana

U organizaciji koprivničkog HDZ-a u Gradskoj vijećnici održana je tribina u povodu 14. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana. Pred prepunom vijećnicom o značaju i povijesnoj ulozi dr. Tuđmana govorili su predsjednik Gradskog HDZ-a  Ernest Forjan, dopredsjednik HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Damir Felak i predsjednik utemeljitelja HDZ-a Marko Mioć.

Opširnije:Tribina HDZ-a u povodu 14. Godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana

Dodatne informacije