Tradicionalno druženje u Hlebinama

Već tradicionalno druženje je organizirao Općinski odbor HDZ-a Hlebine za svoje članove,  simpatizere i prijatelje. Predsjednica OO HDZ-a i zamjenica općinskog načelnika Božica Trnski je zahvalila svima na suradnji tijekom prošle godine te se osvrnula na rad Općinskog vijeća, koje djeluje kao koalicija HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i nezavisnih vijećnika.

Uz manje probleme i neka razilaženja u mišljenju, rad vijeća je ipak zadovoljavajući te je u tom ozračju donesen i ovogodišnji proračun. Pozvala je sve vijećnike na zajedništvo i suradnju za dobrobit svih stanovnika i napredak općine. Skup je pozdravio načelnik općine Hrvoje Gaži (HSS), koji se također osvrnuo na djelovanje koalicije i izrazio zadovoljstvo suradnjom s HDZ-om sa željama za uspješnim nastavkom suradnje. Predsjednica Zajednice žena HDZ-a «Katarina Zrinski» i rizničarka ŽO HDZ-a Verica Rupčić je također sa zadovoljstvom pozdravila nazočne osvrnuvši se na aktualna zbivanja u općini Hlebine, naglasivši kako je koalicija između HDZ-a i HSS-a u njihovoj sredini zaživjela još u prošlom mandatu, pa su samim tim i svojevrsni pilot-projekt i za državni i županijski nivo.

Osvrnula se na rad Županijske skupštine u kojoj obnaša dužnost predsjednice zajedničkog Kluba vijećnika. Koalicijska većina koju čini 6 stranaka i 1 nezavisni vijećnik je dobro funkcionirala sve do posljednje sjednice, kada je oporba poduzela niz aktivnosti u cilju neizglasavanja proračuna, a samim tim i «rušenja» županijske skupštine. U skupštini je ipak prevladao razum, ali je porazna činjenica da su neki vijećnici u prvi plan stavili vlastite interese i da su zaboravili da trebaju zastupati interese svoje sredine te da su odgovorni svojim biračima, koji će im to «honorirati» ubuduće. Izrazila je zadovoljstvo uspješnom koalicijom s HSS-om na svim razinama, kao i nadu da će tako ostati i nakon parlamentarnih izbora ove godine. Posebno je zahvalila na suradnji Božici Trnski, kao dopredsjednici Zajednice žena, uz čestitke na uspješnom obnašanju dužnosti zamjenice načelnika.

 Zaželjela je puno uspjeha u radu stranke, kao i općinskog vijeća te pobjedničke rezultate HDZ-a na predstojećim parlamentarnim izborima. Pridružila se i dobrim željama prethodnih govornika u godini koja je nastupila svima prisutnima, kao i njihovim obiteljima. Druženju je bio nazočan i načelnik općine Molve Stjepan Fosić sa suradnicima. HDZ-ovci i njihovi gosti su nastavili druženje uz ugodne razgovore te večeru i ples uz izvrsnu domaću glazbu.

Dodatne informacije