Županijski odbor HDZ-a Koprivničko-križevačka županija

Pod sloganom Najbolje za županiju, predstavljen je i program koalicijskih partnera HDZ-a i Mreže nezavisnih lista

Smatram da u ovom našem slučaju je to najprimjenjiviji slogan jer u toj poruci je sažeto sve ono što treba da bi se odgovorno vodilo lokalnu i regionalnu samoupravu. Tu je iskustvo i snaga koju crpimo iz opcija koje nas podržavaju. Tu je i energija, te volja i želja da se i dalje odgovorno i pošteno upravlja prostorom Koprivničko-križevačke županije – kazao je Darko Koren, župan i kandidat za župana.

Dodao je da je program temeljen na dosadašnjem kontinuitetu te na realnim i ostvarivim planovima s ciljem stvaranja županije budućnosti.

Program obuhvaća sva područja koja su bitna za zajednicu u kojoj se živi. Stvaranje uvjeta za nova radna mjesta, očuvanje sela i ruralnog prostora, turizam baziran na tradiciji, zdrava županija, županija znanja, očuvanje kulturne baštine, zaštita prirode i održivog gospodarenjeresursima te velike investicije EU sredstvima dio su programa.

– Nastavak gradnje brze ceste Križevci-Koprivnica-Gola i gradnja drugog kolosijeka željezničke pruge Budimpešta-Koprivnica-Križevci-Zagreb-Rijeka je nešto za što ćemo se zalagati. Za izgradnju Podravskog ipsilona na pravcima Križevci do Koprivnice te završetak izgradnje brze ceste od Gradeca do sjevernog izlaza za područje đurđevačke Podravine kod Gudovca – rekao je Koren.

Dodao je da je u planu na prostoru 14 općina i dva grada realizirati gradnju vodoopskrbnog sustava, odvodnje i pročišćavanja voda u vrijednosti od 600 milijuna kuna i to bespovratnim sredstvima kohezijskog fonda. Uz to, izgradnja RCGO Piškornica u vrijednosti od 500 milijuna kuna, sredstvima kohezijskog fonda i iz nacionalnih izvora je i dalje jedan od prioriteta.

Obrazovanje je oduvijek, tvrdi župan Koren, u fokusu prioriteta i planova što je vidljivo i kroz završeni četverogodišnji ciklus ulaganja u osnovno školstvo. Tijekom proteklog mandata uloženo je 155 milijuna kuna.

– Ulaganje u obrazovanje naše je najbolje oružje za bolje demografske pokazatelje pa ćemo zato stvarati bolje uvjete obrazovanja jer nam je ovim mjerama želja potaknuti ostanak mladih obitelji u ruralnom i urbanom prostoru. I dalje ćemo sufinancirati prijevoz učenica, a jedina smo županija u državi koja za tu namjenu izdvaja čak šest milijuna kuna – istaknuo je župan Koren.

Darko Sobota, zamjenik župana i kandidat za zamjenika istaknuo je da je program temeljen na Županijskoj razvojnoj strategiji Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 2014. do 2020.godine.

– U programu nema laži, moguć je i ostvariv. I ono što je najvažnije, ne služi se populizmom kao što neki od naših protukandidata rade. To je kontinuitet razvoja naše Podravine i Prigorja, za sve općine i gradove u sastavu, ono što od nas naši žitelji očekuju – rekao je Darko Sobota.

Ratimir Ljubić, kandidat za zamjenika je istaknuo da mu je kandidatura velika čast i zadovoljstvo te da svojim znanjem i iskustvom može doprinijeti još boljem razvoju školstva u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Dodatne informacije