Županijski odbor HDZ-a Koprivničko-križevačka županija

Dogovorena suradnja HDZ-a i Mreže u Koprivnici

GO HDZ-a grada Koprivnice i Koprivnički ogranak stranke Mreža nezavisnih lista dogovorile su suradnju o zajedničkom izlasku na lokalne izbore. Odlučeno je da će kandidat za gradonačelnika biti Krešimir Papac, inače dugogodišnji član HDZ-a. Na nedavno održanom sastanku koprivničkog ogranka HDZ-a jednoglasnom je odlukom članstva stranke Sonja Celiščak izabrana za zamjenicu gradonačelnika. Drugi kandidat za zamjenika je Ivica Suvalj, nezavisni član kojeg je podržala Mreža nezavisnih lista.
 
Krešimir Papac ovu je kandidaturu prihvatio zbog toga što je za to dobio podršku temeljnih ogranaka stranke na području Koprivnice. No, tome je i doprinijela podrška na koju je naišao kod velikog broja politički neopredijeljenih građana.
- Budućnost Koprivnice vidim kroz zajedništvo i ravnopravnost svih generacija, jer samo takvo zajedništvo jamči stabilan, održiv razvoj grada, njegov ravnomjeran i uravnotežen razvoj. Uz to, jamči radna mjesta i perspektivu mladim naraštajima, a starijim generacijama miran i dostojanstven život. Takvo zajedništvo se gradi kroz doživljavanje i prihvaćanja kao bogatstva svih različitosti u idejama, pogledima, vizijama i stavovima u svim segmentima djelovanja grada, za njegov boljitak - kazao je Krešimir Papac.
 
Sonja Celiščak kandidaturu za zamjenicu gradonačelnika prihvatila je zbog ljubavi prema svom gradu  i želji za stvaranjem uvjeta koji bi mladima omogućili sadržajan i kvalitetan život što bi smanjilo negativan trend iseljavanja.
- Želim poduzeti sve što je u mojoj moći da se ta slika promijeni. Koprivnica mora postati grad mladih, grad budućnosti i upravo zato ću formirati Ured za mlade kojem će osnovna funkcija biti sveobuhvatna briga o potrebama mladih ljudi. Na taj bi način svaki mladi građanin Koprivnice osjećao da mu je grad podrška tijekom obrazovanja i da ima plan za njegovu budućnost- istaknula je Sonja Celiščak.
Dodala je da želi potaknuti mlade Koprivnice da se uključe u politički život grada jer su mladi ključ promjene koji svojom inicijativom mogu pokrenuti grad i  na taj način pokazati da je srce Podravine poželjno mjesto za podizanje obitelji, odgoj djece i izgradnju karijere.
 
S obzirom na to da dosadašnja gradska vlast, ističe Ivica Suvalj, nije učinila dovoljno za građane Koprivnice, odlučio je prihvatiti kandidaturu jer smatra da Koprivničanke i Koprivničanci zaslužuju bolji i kvalitetniji život u svom gradu.
- Iako nisam rođeni Koprivničanac, ovaj sam grad odabrao kao onaj u kojem želim živjeti sa svojom obitelji. Dodatni razlog za kandidaturu je moje iskreno uvjerenje da je  Krešimir Papac kvalitetan kandidat za gradonačelnika te da zajedno možemo učiniti puno dobrog za građane. Možemo učiniti da Koprivnica bude bolji i kvalitetniji grad iz kojeg naša djeca neće htjeti odlaziti nego ćemo im pružiti razlog za ostanak, prvenstveno da im se osiguraju kvalitetna radna mjesta - kazao je Ivica Suvalj.
 
O SURADNJI KOPRIVNIČKIH OGRANAKA STRANKE HDZ I MREŽA NEZAVISNIH LISTA
 
Ne čudi da su ove dvije stranke pronašle zajednički jezik jer ih, ističe Goran Kovačić, predsjednik GO HDZ-a grada Koprivnice, povezuje jaka želja da promijene grad nabolje.
- Osluškujemo probleme naših građana i na tome ćemo temeljiti program. Krešimir Papac i Sonja Celiščak odličan su odabir zato što smo njihovom kandidaturom spojili iskustvo i mladost. Uvjeren sam da će to i građani Koprivnice prepoznati - rekao je Goran Kovačić.
Ovom suradnjom, ističe Miljenko Flajs, predsjednik koprivničkog ogranka stranke Mreža nezavisnih želi se pokazati da gradska vlast nije uspješna kako se predstavlja već dugi niz godina i da to mogu dokazati upravo u suradnji s oporbom u gradu Koprivnici, HDZ-om.
- Važno je nakon mnogo godina unijeti u funkcioniranje Gradske uprave jednu novinu, a mi u Mreži vjerujemo da Ivica Suvalj to može zajedno s nama kao novom i mladom strankom. To smo zaključili iz niza njegovih vrlo jednostavnih, a s druge strane, kvalitetno sadržajnih istupa na Gradskom vijeću. Dovoljno je osvrnuti se na zadnji istup, koji ukazuje na nedopustiv utjecaj na slobodu političkog izražavanja, što je temeljno ustavno pravo. Takav način rada Gradske uprave je nedopustiv, bez obzira na političku utakmicu. To je nešto na čemu ćemo mi iz Mreže zajedno s Ivicom Suvaljem inzistirati, svidjelo se to komu ili ne - istaknuo je Miljenko Flajs. 
Ono za što se zalažu svi zajedno je smanjenje kreditnog zaduženje Grada i gradskih tvrtki, planiranje proračuna u realnim okvirima. Proaktivnom politikom žele povećati prihodovnu stranu proračuna iz fondova EU-a  te uložiti napore da se grad osnaži u smislu  malog, srednjeg, pa čak i velikog poduzetništva.
 
O KANDIDATIMA
 
Krešimir Papac rođen je 13.4. 1959.g u Koprivnici. Osnovnu školu završio je u Koprivničkim Bregima, a nakon toga gimnaziju Ivo Marinković u Koprivnici. Diplomirao je pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1985.godine. Pravosudni ispit položio je 1988.godine, javnobilježnički ispit 1996.godine. Prije nego što je 2001.godine otvorio odvjetnički ured u Koprivnici radio je još kao sudski pripravnik na Općinskom sudu u Koprivnici, stručni suradnik na Općinskom sudu u Koprivnici, voditelj odsjeka za poljoprivredu u općini Koprivnica, kao voditelj Službe pravnih poslova u Croatia osiguranju- poslovnica Koprivnica, u MUP-RH kao zapovjednik Policijske postaje Koprivnica te kao načelnik Policijskih uprava Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke. Uz to, bio je hrvatski branitelj u Domovinskom ratu od 1990.g. do 1995.godine. Za to je odlikovan medaljama Bljesak i Oluja, Red hrvatskog trolista i dr.
 
Sonja Celiščak rođena je 29.07.1989. godine u Koprivnici. Završivši Ekonomski fakultet u Zagrebu, zaposlila se u revizorskoj kući Deloitte gdje je tijekom dvije godine stekla mnogobrojna znanja iz područja financija, računovodstva i prava u bankarskim, osiguravajućim, farmaceutskim i prehrambenim sustavima. Karijeru nastavlja u Podravki i to u sektoru Korporativno računovodstvo i porezi gdje je zadužena sam za praćenje računovodstvenih standarda i politika te sastavljanje financijskih izvještaja. Redovito znanje nadograđuje kroz ACCA edukaciju nakon koje će steći zvanje međunarodnog revizora i računovođe. Također, polaznica je 10. generacije Političke akademije na kojoj stječe nova znanja i korisne alate koji će joj biti okosnica političke karijere. 
 
Ivica Suvalj rođen je 13.4.1976 godine u Innsbrucku, Austrija. Već 16 godina radi u odgojno obrazovnom sustavu, a po struci je vjeroučitelj. Radio je u osnovnim školama u Drnju, Peterancu, školi Antun Nemčić Gostovinski. Dugi niz godina bio je vanjski suradnik Centra za socijalnu skrb Koprivnica  te je dugogodišnji suradnik u župi Alojzija Stepinca. Posljednjih osam godina radi u COOR Podravsko sunce.
 

Dodatne informacije