Županijski odbor HDZ-a Koprivničko-križevačka županija

15. godišnjica smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske

U povodu 15. godišnjice smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u srijedu 10. prosinca  je izaslanstvo HDZ-a na čelu s predsjednikom Tomislavom Karamarkom, u kojemu je bila i kandidatkinja za predsjednicu Republike Kolinda Grabar-Kitarović, položilo vijenac na Tuđmanov grob, na zagrebačkom groblju Mirogoju.

 

Na grobu prvog predsjednika Republike dr. Franje Tuđmana na Mirogoju okupila se Tuđmanova obitelj i mnogobrojni građani. Vijence su između ostalih položili i izaslanici Viteškog alkarskog društva, Udruga Hrvatski generalski zbor i mnoge udruge hrvatskih branitelja i udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata. Izaslanstvo Zajednice branitelja HDZ-a  „Gojko Šušak“  Zvonko Beljo, Đuro Klopotan i Vlado Radotović, izaslanstva političkih stranaka - HSS, HSP AS, HDSSB, kao i mnogi drugi štovatelji prvog hrvatskog predsjednika.  

Počast Tuđmanu odali su i 100-postotni Hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskoga rata, koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66, na čelu s Đurom Glogoškim.

Izaslacici Zajednice branitelja HDZ „Gojko Šušak“ tom su prigodom posjetili i grob ratnog ministra obrane Gojka Šuška čije časno ime Zajednica nosi.

 

Dodatne informacije